Új évfolyam indult ...

Félév kezdési infók....

 

 

Kedves Kolléganők és Kollégák !
 
Az on-line jelentekezési lehetőség augusztus 30-ával lezárult. Korlátozott számban még tudunk fogadni hallgatókat 2021.09.22-ig, az első konzultáció időpontjáig.
Ezzel kapcsolatban kérem keressenek e-mailen, vagy telefonon.
 
Külön szeretném felhívni a figyelmet, hogy a szakirányú továbbképzésre csak alap (BSc), vagy meter (MSc) szintű mérnöki alapvégzettséggel tudunk fogadni jelentkezőket.
 
Nem szakirányú mérnöki végzettség esetében (építőmérnök) különbözeti vizsgát írunk elő, amelyet az első szemeszter végéig kell teljesíteni !
 
A képzés költsége 250 eFt/félév lesz.
 
Az első félév konzultációs időpontjai és órarendje megtalálhatók a honlap ÓRAREND rovatában.
 
A félévet a jelenlegi elképzelések és egyetemi szabályok szerint jelenléti formában kezdjük, de felkészültünk a on-line oktatásra is, amit MS-TEAMS-ben tartunk, az órarendi óráknak megfelelően, ha szükséges.
 
A továbbképzés elindításának már nincs semmilyen akadálya, mert a jelentkezői létszám jóval meghaladta a szükséges minimumot.
 
A jelentkezettek kérem, hogy kísérjék figyelemmel a tanszéki honlapon a szakirányú továbbképzéssel kapcsolatos híreket:
 
 
 

Néhány hasznos információ a félév indításhoz:

 

1. Belépés a Neptun rendszerbe

A BME-n a Neptun rendszerrel végezzük az oktatás tanulmányi és pénzügyi adminisztrációját. A belépés a KTH portál jobb oldali hasábján, a „Neptun belépés” felirat alatt, a „Hallgatóknak” feliratra kattintva lehetséges.

  • Első belépés: (Ha még nem volt a BME hallgatója):
    • „Azonosító”: az mailben kiküldött, illetve rövidesen kiküldésre kerülő Neptun kód.
    • „Jelszó”: az első, induló jelszó: NeEEEEHHNN, ahol az „Ne” után a születési dátuma következik, pl. aki 1987. június 5-én született, annál a jelszó: Ne19870605
    • Fontos: Jelszavát az első belépéskor változtassa meg egy tetszőleges, betűkből és számokból álló jelszóra, amiben lehetőleg kerülje az ékezetes betűket és az Y, Z, 0 karaktereket, továbbá egyéb olyan személyes adatait, amit más is ismerhet. (Elfelejtett jelszó helyett személyesen, fogadási időben a KTH-ban kérhető új.)
  • Első belépés: (Ha korábban már volt a BME hallgatója):
  • Az „Azonosító” és a „Jelszó” nem változott, azonos a korábbival. (A belépés után balra fent a Képzés menüpontra kattintva tud választani a képzései között.)
  • Ha a (felvételi határozatban) mégis új kódot kapott, kérjük, hogy saját érdekében ezt jelentse be a Neptunban (bármelyik kóddal belépve) a 055-ös kérvényen.

2. Diákigazolvány igénylése, információk:  https://kth.bme.hu/gyik/diakigazolvany/

3. Pénzügyek, számlaigénylés, tandíj fizetés: https://www.kth.bme.hu/gyik/gyujtoszamla-penzugyek/#szamla

4. A parkolás a központi épület előtt speciális, 175 Ft/óra, de három óra eltelte után nem ketyeg tovább a díj, mert ettől kezdve egész naposra vált a jegy. Vagyis az egésznapos parkolás díja 3*175 = 525 Ft/nap

 

Üdvözlettel

 
Darabos Péter
BME Vízi Közmű és Környezetmérnöki Tanszék
Tel.: 1-463-1530
Mobil: +36-30-951-7038